Skip to main content
Yleinen

Mistä raaka-aineista ja mausteista Digikuu aikoinaan leivottiin?

Kirjoittanut 11.3.202120 lokakuun, 2022Ei kommentteja3 min lukuaika

Tiirailin tuossa juuri kalenteria ja totesin, että Digikuun kolmas tilikausikin alkaa olla puolivälissä.

Multa kysytään aika monesti sellaista, että miksi ja mistä motiiveista Digikuu aikoinaan perustettiin. Kerronpas sen nyt teille kaikille muodikkaan blogin muodossa, olkaapas hyvät. 😉

Elettiin alkuvuotta 2018. Kolme Digikuun perustaja-Urpoa työskenteli edellisellä työnantajallamme hyvissä ja hyvin palkatuissa työtehtävissä.

Olimme saaneet vuosikausia tehdä duunia valtavien asiakasmassojen kanssa Microsoftin 365-palveluihin liittyen. Olimme saaneet kuulla ja kokea sen, minkälaista apua organisaatiot kyseisen palvelun osalta haluavat.

Yleisin haaste ja ongelma asiakkailla oli (ja on yhä edelleen) se, että hankituista 365-palveluista oli saatu teknisesti käyttöönotettua sähköposti, mutta kaikkien muiden palveluiden mietitys, roolitus, käyttöönotto, jalkautus ja koulutus olivat jääneet torsoiksi.

Päivittäisen palkkatyön rinnalla Digikuun esiaihioita oltiin pyöritetty jo vuosikaudet erilaisilla kokoonpanoilla, joissa tämä kyseinen kolmikko oli aina ollut mukana.

Näin jälkikäteen todettuna täytyy sanoa, että kenenkään onneksi emme lähteneet liikkeelle niillä aivan ensimmäisillä suunnitelmilla. 😊

Päätettiin kuitenkin tuona kyseisenä kevättalvena, että jos emme nyt uskalla hypätä omillemme, niin emme uskalla sitä enää ikinä tehdä. Onneksi uskallettiin.

Saimme valtavasti apua, tukea ja neuvoja useilta eri tahoilta – kiitos siitä. ❤️

Useat tahot myös totesivat meille, että teidän pitää tehdä tarkat liiketoimintasuunnitelmat ja bisnesplanit, koska kuulemma ilman niitä hommassa ei voi onnistua.

Valitsimme tässä kuitenkin oman linjan, emmekä moisia lappuja ikinä tehneet, vielä tähänkään päivään mennessä.

Emme myöskään kirjanneet ylös meidän visiota, missiota tai arvoja.

Homma oli meille alusta lähtien kristallinkirkas. Me tiedettiin mitä halutaan tehdä ja mistä me tykätään: auttaa kaikkia suomalaisia (ja myös kansainvälisiä) organisaatioita työskentelemään tuottavammin, tehokkaammin ja tietoturvallisemmin Microsoft 365-palveluiden avulla.

Samalla hetkellä päätimme myös sen, että me emme tee yhtään mitään muuta: emme myy laitteita, lisenssejä tai muitakaan perinteisiä jatkuvia it-palveluita. Tämä vain ja ainoastaan siksi, että halusimme alusta lähtien keskittyä vain ja ainoastaan meille rakkaaseen asiaan eli 365:een ja auttaa asiakkaita sen parissa korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Tuo ajatus riitti meille alussa ja se on kantanut myös tähän saakka. Toki asioita on matkan varrella täsmennetty ja hienosäädetty, mutta emme ole osanneet tästä(kään) yksinkertaisina ihmisinä tämän monimutkaisempaa tehdä.

Tällä tiellä on nyt menty kohta kolmisen vuotta ja kolmen koplasta on kasvanut 11 henkilön putiikki, joka haluaa edelleen tehdä tuota alun kantavaa ajatustamme rakkaudella ja intohimosta lajiin.

Eli matkamme siis jatkuu myös tulevaisuudessa tuon saman alkuperäisen ja ainoan liikeideamme pohjalta ja autamme mielellämme kaikkia tahoja, jotka haluavat työskennellä tuottavammin ja tietoturvallisemmin.

Kiitos kaikille matkassamme mukana olleille tahoille. <3  

Pilviheppu Tommi Maijanen