Skip to main content

TuottavuusWappu

Tuottavan työn juhla!

Torstaina 27.4.2023 | Kello 9:00 – 16:00

Varaa paikkasi nyt!
(490 euroa, alvo)

Mukana!

Ilmapallot kattoon, serpentiinit seinille ja simat kuppiin, on aika tuottavan työn juhlan!

Pääset juhlimaan tuottavan työn juhlaa yhdessä Digikuun kanssa torstaina 27.4.2023. Koko päivä on pyhitetty työn tuottavuudelle, uusille tuulille ja ennen kaikkea vinkeille siitä, miten moderneilla työvälineillä helpotetaan omaa arkeamme ja kehitetään yhdessä tekemistä.

Päivä on konkreettinen, käytännönläheinen ja tarjoaa takuuvarmasti paljon ajatuksia. Tällä päivällä on täysi 100% tyytyväisyystakuu. Jos ei miellytä, saat rahasi takaisin. Tämän lisäksi takaamme, että päivä ei sisällä markkinointiräppiä tai Digikuun palveluiden myyntiä.

TuottavuusWappu on viihdyttävä koulutuspäivä täynnä käytännönläheistä asiaa ja suorapuheista konkretiaa.

Tuottavan työn juhla nostaa siman ja munkkien kaveriksi tarjottimelle muun muassa metaversen, Microsoft Vivan, Tietoturvallisen kokoustamisen, Intranetit ja oman tekemisen ja osaamisen päivittämisen nykyaikaan.

Helium-pallojen puhaltelun yhteydessä tutkitaan myös kliksuttelukehitystä (Power Platform), palaverikäytäntöjä vuonna 2023 ja ennen kaikkea sitä, miten saada enemmän aikaan vähemmällä (do more with less).

Luvassa on kova päivä, jossa yksittäinen setti nappaa vain 30 minuuttia. Asia on siis pakattu tiiviiseen, helposti sulateltavaan pakettiin!

Saat takuuvarmasti ajatuksia, ideoita ja vinkkejä siihen miten oman organisaation tuottavuutta kannattaa parantaa ja kehittää. Kun omille kehitysroadmapeille nostaa fiksuja juttuja ja tekee ne fiksulla tavalla, saa käytössä olevista tai käyttöön tulevista vermeistä (Microsoft 365) huomattavasti enemmän irti.

Koko päivä on täyttä asiaa, mutta pilke silmäkulmassa, Digikuulaisittain esitettynä. Hyppää siis kyytiin ja lunasta lippusi NYT.

Luvassa on ihan takuulla tuotteliain Vappu mitä on hetkeen nähty.

Ou jes! Ottakaa mut mukaan!

Hinta on 490 euroa / organisaatio (alv0). Sillä saapi omasta organisaatiosta ihan niin moni osallistua kuin haluaa. Saatte myös tallenteet ja materiaalit tilaisuuden jälkeen vapaaseen sisäiseen käyttöön. Ei siis haittaa, vaikka ei kaikkia sessioita päivän aikana ehdikään livenä vilkaisemaan.

Päivän aikana tarinoidaan muun muassa seuraavista aiheista

🎉Metaverse tänään: Unelmahöttöä vai todellista tuottavuutta? 

🎉 Microsoft Viva: TOP5 asiat joiden kanssa asiakkaat tällä
hetkellä työskentelevät ja miksi sunkin pitäisi

🎉 Viva Connections: Se on paljon enemmän kuin “Intranet Teamsiin”

🎉 30 tuottavuusvinkkiä, 30 minuutissa 

🎉 Teams kokouksen ”koventaminen”: Miten kokouksen tietoturvaa oikeasti hallitaan

🎉Intranet on nyt tehty, miten ja miksi siihen kannattaisi tehdä öljyhuolto kerran vuodessa 

🎉 Sihteeri-Seppo kliksuttelukehittää ERPin: Power Platform vuonna 2023 ja mihin se oikeasti taipuu ilman koodia 

🎉 Palaverikäytännöt vuonna 2023: Oisko aika muutoksen ja miten se tehdään käytännössä

🎉 Fiksut työtavat burnouttia ehkäisemässä 

🎉 TOP6 juttua, jotka tietoturvamielessä uhkaavat loppukäyttäjiä ja miten niiltä suojaudutaan koulutuksen keinoin

OHJELMA JA AIKATAULU

9:00! Show käyntiin! Tervetuloa mukaan 🙂 Alkutarinat ja yleiset ohjeistukset. 

9:15 – 9:45 Ville Kankare

Metaverse tänään, unelmahöttöä vai todellista tuottavuutta

Metaverse eli metaversumi on paljon esillä ja tulee olemaan sitä entistä enemmän tulevaisuudessa. Metaversumit ovat yksi megatrendeistä ja asia, jonka osa kokee olevan tuottavuus ansasta pelastaja sekä asia, jota ilman yksikään yritys ei voi tulevaisuudessa toimia ja menestyä. 

Samalla on myös paljon ihmisiä ja yrityksiä joka kokevat metaversumit lähinnä ajanhuuhkaksi, joka on hetken pinnalla ja sitten katoaa. Apua siitä ei koeta saavan, vaan se nähdään lähinnä pohjattomana rahareikänä. Metaversumit nähdään teknologiajättien harjoituksena siitä, miten hukataan miljardeja ”ilmaan”. 

Mistä on siis kyse? Mitä metaversumi tarkoittaa? Miten siihen tulee varautua vai tuleeko? Ville perkaa 30 minuutissa Metaversumin nykytilan ja avaa samalla näkemystään mihin maailma on menossa. Tarjolla on metaversumia, mutta selkokielellä! 

9:45 – 10:15 Antti Ahola

Microsoft Viva: TOP5 asiat joiden kanssa asiakkaat tällä hetkellä
työskentelevät ja miksi sunkin pitäisi

Työntekijäkokemus, Employee Experience, EXP ja Microsoft Viva. Mitä näissä kaikissa on yhteistä ja miten tätä asiaa kannattaisi lähestyä?

Microsoft Viva on Microsoftin vastaus työntekijäkokemukseen ja sen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Tulevaisuudessa jokaisen yrityksen on pyrittävä tarjoamaan työntekijöilleen paras mahdollinen kokemus. Työ ei ole enää paikka, vaan se on mitä ihmiset paikasta riippumatta tekevät.

Tässä osuudessa annamme kattavan katsauksen siihen millaisilla rakennuspalikoilla luodaan onnistunut työntekijäkokemus ja miten eri Viva-komponentit tuovat siihen osansa.

Konkreettisten esimerkkien kautta saatte lentävän lähdön Viva-tuotteiden hyödyntämiseen omassa organisaatiossa.

10:15 – 10:30 Tauko! Kaffetta ja pullaa ni jaksaa taas! 

10:30 – 11:00 Ari Mäkiö

Viva Connections: Se on paljon enemmän kuin “Intranet Teamsiin”

Viva Connections mahdollistaa kaikessa yksinkertaisuudessaan SharePointin tuomisen ”napin taakse” Teamsiin. Tällä napilla pääsee sitten suoraan suoraan Intranettiin, kulkematta selaimen kautta.

Viva Connections on kuitenkin paljon enemmän kuin vain ”Intranet Teamsissa”. Oikein mietitty ja rakennettu kokonaisuus jossa Home Site luodaan portiksi koko organisaation tietoon ja hyödynnetään sitä yhdessä Viva Connectionin muiden mahdollisuuksien kanssa tarjoaa huomattavasti enemmän kuin vain ”napin”.

Tässä osuudessa Digikuun Ari nappaa Viva Connectionista koppia ja perkaa sen serpentiinimäiset kiemurat ja antaa ajatuksia siihen, miten kasvamme organisaationa eteenpäin ”Intranet” napista ja alamme hyödyntämään Viva Connectionia täysimääräisesti.

Tarjolla on koppa kaupalla ajatuksia ominaisuuden paljon parempaan hyödyntämiseen!

11:00 – 11:30 Teemu Ahlström

30 tuottavuusvinkkiä, 30 minuutissa 

Oi ihana tuottavuus! Mitä meidän tietotyö olisikaan ilman sinua.

Olemme kouluttaneet Digikuun aikana kymmeniä tuhansia ihmisiä, opettaneet miksi ja miten sovelluksia kannattaa käyttää. Nyt vuorossa on kaikkien näiden koulutusten helmet. Opetamme teille 30 tuottavuusvinkkiä 30 minuutissa.

Tarjolla on parhaimmat vinkit, kikat ja tärpit. Näiden asioiden avulla saat aivan varmasti tietotyöstä jatkossa enemmän irti ja ennen kaikkea hyödynnät työssäsi Microsoft 365:n parhaimpia puolia.

Siispä hyppää sessioon silmät kirkkaina katsomaan mitä kaikkea taikuri Ahlström on teidän iloksenne kerännyt. Silmiä ei kuitenkaan kannata sulkea hetkeksikään, sillä tässä sessiossa takaamme että vauhtia on ja riittää.

11:30 – 12:30 Soppakattilat tulille ja lounasta! Koska o Tuottavan työn juhla ni nyt saa syödä just sitä mitä haluaa 🙂

12:30 – 13:00 Riku Mustila

Teams kokouksen ”koventaminen”: Miten kokouksen tietoturvaa oikeasti hallitaan

Maailmamme olisi vieläkin pahemmassa kaaoksessa ilman tietoturvaa ja panostuksia sen kehittämiseen. Uhat valitettavasti vaanivat ja niiltä suojautuminen on mahdollista ainoastaan monipuolisesti suojautumalla.

Microsoft Teams tarjoaa nykyään paljon uusia ominaisuuksia kokousten rajoittamiseen, suojaamiseen ja esimerkiksi kryptaamiseen. Näitä ominaisuuksia on kiittäminen Teams Premium –lisälisenssistä.

Tässä sessiossa Digikuun Tietoturvasta vastaava Riku napsii parhaimmat tärpit ja käy lävitse, miksi myös Teamsin kokouksissa tietoturvalla on merkitystä ja millaisia työkaluja meillä sen hallintaan nykyään on.

Kuulemme miten kokouksi kovennetaan, miksi se tehtäisiin ja millaista osaamista se käyttäjiltä vaatii. Kerromme myös käytännön vinkkejä joita olemme asiakkaidemme kanssa yhdessä löytäneet.

13:00 – 13:30 Henri Virtanen

Intranet on nyt tehty, miten ja miksi siihen kannattaisi tehdä öljyhuolto kerran vuodessa 

Viestinnällistä maailmaa on kehitetty ja Intranet on saatu tehtyä, ehkäpä se on palvelut jo käyttäjiään tehokkaasti useamman vuoden ajan. Tarkoittaako se siis sitä, että sille ei juuri nyt kannata mitään tehdä?

SharePoint Online pohjainen Intranet kehittyy samanlaisella nopealla tahdilla kuin koko muukin pilvimaailma. Siispä jokaisen Intranettia hyödyntävän organisaation olisi hyvä ainakin kerran vuoteen vaihtaa intranetistaan öljyt ja katsoa, olisiko tarjolla jotain uutta ja kehitettävää.

Me Digikuussa emme usko maailmaan joka tulee valmiiksi vaan meille öljynä koneessa toimii jatkuva muutos ja kehittyminen. Tässä sessiossa Henkka antaa parhaimmat vinkit ja uudet tuulet siihen, miten omaa Intranettia kannattaa kehittää ja miten nyt tehdystä saadaan pienin muutoksin parempi 2.0 versio.

Välillä kehittyminen on kiinni pienistä asioista, jolloin isoja uudistusprojekteja ei edes tarvita.

13:30 – 13:45: Kahvi ja teekupit täyteen ja matka jatkuu 🙂 

13:45 – 14:15 Jasu Snell

Sihteeri-Seppo kliksuttelukehittää ERPin: Power Platform vuonna 2023 ja mihin se oikeasti taipuu ilman koodia 

Siellä oli Johtoryhmässä fiksuna päätetty että firmalle tarvitaan ERPpi. Koska rahat on piukassa ja kukaan ei jaksaisi lähteä etsimään sopivaa sovellusta päätettiin että sihteerinä toimiva Seppo voi sen ihan hyvin työajallaan kliksuttelukehittää, olihan toimitusjohtaja juuri ollut Ignitessä kuuntelamassa miten firma voi rakentaa helposti ilman koodia kokonaisen ERPin ja säästää miljoonia.

Yllä oleva esimerkki voisi olla ja onkin totta, onko se kuitenkaan mahdollista? Tässä sessiossa meidän Power Platform -insinööri Snell perkaa palikat atomeiksi ja käy lävitse missä menee kehityksen raja vuonna 2023 kun asiat pitäisi saada toteutettua ilman koodia tai koodi osaamista.

Otamme kiinni Power Platformin mahdollisuuksiin ja annamme asiakkaiden kanssa yhdessä muodostetun näkemyksen siitä, miten pitkälle ilman apua pääsee ja missä raja yleensä tulee vastaan.

14:15 – 14:45 Karoliina Häkkinen

Palaverikäytännöt vuonna 2023: Oisko aika muutoksen ja miten se tehdään käytännössä

Kalenteri vilkuttaa punaista, palaveria pukkaa palaverin perään ja luurit tuntuu iltapäivällä kasvaneen päähän kiinni. Illalla vapaus koittaa ja pää on sumussa, koko päivä on mennyt ravia palaverista toiseen. Eikö tälle vieläkään voi vuonna 2023 tehdä mitään?

Kyllä voi ja voi vielä helposti! Muutos lähtee aina yksilöstä ja jokainen meistä voi tehdä oikeita päätöksiä kun pohtii palaverien koolle kutsumista, niihin osallistumista tai niissä toimimista.

Jaamme tässä Karoliinan toimesta parhaat käytäntömme siihen, millaisia palaverikäytäntöjä organisaatioista pitäisi vuonna 2023 löytyä ja miten niiden jalkautuminen varmistetaan.

Fiksuille käytännöille on tilaa, menneen maailman politiikat joutavat romukoppaan. Käytännönläheisessä sessiossa Karoliina jakaa vinkkejä siihen miten palaverimörkö tungetaan takaisin kaappiin ja otetaan meille työn tekoon se aika takaisin jonka tarvitsemme.

14:45 – 15:00: Pian on päivä pulkassa! Vika paussi ja sit päivä purkkiin!

15:00 – 15:30 Teemu Ahlström

Fiksut työtavat burnouttia ehkäisemässä

Työuupumus, burnout uhkaa nykyään hyvin hyvin montaa meistä. Se hiipii salakavalasti ja aiheuttaa pahimmillaan lumipalloefektin jonka korjaamiseen ei yksi kesä riitä.

Työuupumus on todellinen kokemus ja sen torjuminen ei ole yksiselitteistä. Tiedämme kuitenkin omasta kokemuksestamme että pienillä asioilla voi olla suuria vaikutuksia.

Omaa kuormaa työssään voi helpottaa sillä, että pohtii ja tarkastelee omia työtapojaan ja ennen kaikkea hyödyntää sovellusten uusia ominaisuuksia tehokkaasti. Nämä ominaisuudet ovat usein omiaan pienentämään kognitiivista kuormaa, jolla taas on suuri merkitys omaan jaksamiseen.

Teemu jakaa parhaimmat vinkit ja antaa oikean suunnan jotta tiedät mistä lähteä liikkeelle. Pikamatkasta ei ole kyse kun työtavat valjastetaan ehkäisemään uupumusta, vaan kyseessä on elämän pituinen oppimismatka.

15:30 – 16:00 Antti Ahola & Kai Kolima

TOP6 juttua, jotka tietoturvamielessä uhkaavat loppukäyttäjiä ja miten niiltä suojaudutaan koulutuksen keinoin

Olitpa sitten mestari digitaalisten työvälineiden kanssa tai vasta digitaalista matkaasi aloitteleva saat tässä sesiossa konkreettisia, käytännönläheisiä vinkkejä siihen miten varmistat tietoturvan toteutumisen omassa työssäsi.

Tietoturvassa tapahtuu koko ajan paljon, niin hyvää kuin pahaa. Olemme koonneet tähän kokonaisuuteen TOP6 juttua joista jokaisen tulisi omalta osaltaan pitää juuri nyt huolta.

Tietoturva on jatkuvaa kehittymistä ja sen takia omasta osaamisesta ja ymmärryksestä kannattaa pitää huolta. Tässä saat konkreettisia esimerkkejä miten tietoturvauhat voivat arjessasi näkyä ja miten nappaat niistä niskalenkin.

Se mikä toimi viime kuussa, ei välttämättä olekaan enää paras tapa toimia tänään.

16:00 Kiitos Moi! 😘 Päivä pulkkaan ja kohti tuottavampaa huomista!

Mitäs tää lysti maksaa?

Hinta on 490 euroa / organisaatio (alv0). Sillä saapi omasta organisaatiosta ihan niin moni osallistua kuin haluaa. Saatte myös tallenteet ja materiaalit tilaisuuden jälkeen vapaaseen sisäiseen käyttöön. Ei siis haittaa, vaikka ei kaikkia sessioita päivän aikana ehdikään livenä vilkaisemaan.

Me halutaan heti mukaan, ottakaa siis meidät kyytiin!

UKK eli Usein Kajahtaneet Kysymykset

Miks mun pitäisi osallistua? 

Halloweeninä pidettiin vastaava päivä tietoturvan parissa ja se sai paljon hyvää palautetta. Päätettiin siis pitää samalla kaavalla, mutta täysin eri aiheilla vastaavanlainen koulutuspäivä. Me halutaan tehdä tämä ilman markkinointiräppiä, tuoda keskusteluun roppakaupalla konkretiaa ja ennen kaikkea sellaista tietoa ja näkemystä, jota te voitte suoraan hyödyntää. Siispä osallistua ei tietenkään pidä, mutta kannattaa, sen takia että nyt asioista puhutaan oikeilla nimillä, omilla mielipiteillä ja ennen kaikkea ohi sen kaiken markkinoinnin 🙂

Onko tää siis virtuaalinen?

Kyllä! Homma pyörii täysin virtuaalisessa ympäristössä, mutta livenä. Kaikki tarinointi tulee suoraan kuvaputkiruudulle Digikuun studiolta ja osallistujat pääsevät esittämään kysymyksiä ja osallistumaan tilaisuuteen muutamalla muullakin tavalla. Ohjeet ja linkit liittymiseen toimitetaan sähköpostitse, kunhan olette oman paikkanne lunastaneet.

Tuleeko tästä tallenne saataville?

Kyllä, meillä aina kuuluu tallenne samaan hintaan. Tuntuisi tyhmältä ottaa lisää rahaa sellaisesta, jonka tekeminen ei kovinkaan paljon aikaa vie. Tallenne tulee parin päivän sisällä saataville.

Niin siis onko tää nyt asiaa vai ei? Miten Vappu liittyy tähän?

On asiaa, erittäin laadukasta sellaista. Pidettiin Halloweeninä vastaavanlainen setti tietoturvamielessä. Halloween pimeyden juhlana, jossa möröt ja luurangot tulevat esiin, sopi hyvin tietoturvatapahtuman teemaan. Haluttiin ottaa samanlainen homma tuottavuuspuolen kanssa, ja ajateltiin Vapun sopivan siihen mainiosti.

Voiko tässä voittaa jotain? 

No tottakai! Aina voi voittaa, mutta vain jos osallistuu. Meillä on taas kaikkea mielenkiintoista kivaa ja jännää varattuna. Kannattaa siis tulla linjoille, olla aktiivinen ja osallistua! 🙂

Tarinoita kertomassa

No huh mitä settiä! Me halutaan heti mukaan!

Kunhan sä nyt painat tuosta yllä näkyvästä napista, niin saat myös selvyyden seuraaviin Internetissä pohdituttaviin kysymyksiin:

  • Montako munkkia Ville pystyy syömään Tuottavan työn juhlassa?
  • Onko Antti ihan simoissa TuottavuusWapussa?
  • Kenellä on eniten glitteriä?
  • Pukeutuuko Kaitsu myös Wappuna mustaan?
  • Mihin maailma on menossa vuonna 2023 Digikuun poppoon mielestä?
  • Oliko ensin muna vai kana?
  • Kuuluuko munkkiin hilloa vai ei?
  • Paljonko hiivaa kannattaa uskaltaa lisätä simaan ilman, että siitä tulee kiljua?
  • Puhuuko ne ollenkaan asiaa?

Kuten kaikessa elämässä, myös tässä luovat muutokset on enemmän kuin todennäköisiä 😉

Ilmoittaudu mukaan:

Jos et halua jutella kenenkään kanssa, voit ilmoittautua koulutuspäivään suoraan täältä

Tai jos haluat hukata hetken aikaasi niin voit myös jutella Antin tai Tommin kanssa:

Antti Ahola

Tuottavuusloikkaaja

Tommi Maijanen

Pilviheppu

Ja mistä te nyt taas juttelittekaan? 

🎉Metaverse tänään: Unelmahöttöä vai todellista tuottavuutta? 

🎉 Microsoft Viva: TOP5 asiat joiden kanssa asiakkaat tällä
hetkellä työskentelevät ja miksi sunkin pitäisi

🎉 Viva Connections: Se on paljon enemmän kuin “Intranet Teamsiin”

🎉 30 tuottavuusvinkkiä, 30 minuutissa 

🎉 Teams kokouksen ”koventaminen”: Miten kokouksen tietoturvaa oikeasti hallitaan

🎉Intranet on nyt tehty, miten ja miksi siihen kannattaisi tehdä öljyhuolto kerran vuodessa 

🎉 Sihteeri-Seppo kliksuttelukehittää ERPin: Power Platform vuonna 2023 ja mihin se oikeasti taipuu ilman koodia 

🎉 Palaverikäytännöt vuonna 2023: Oisko aika muutoksen ja miten se tehdään käytännössä

🎉 Fiksut työtavat burnouttia ehkäisemässä 

🎉 TOP6 juttua, jotka tietoturvamielessä uhkaavat loppukäyttäjiä ja miten niiltä suojaudutaan koulutuksen keinoin