Skip to main content
Yleinen

Jokainen on lomansa ansainnut!

Kirjoittanut 28.6.202120 lokakuun, 2022Ei kommentteja3 min lukuaika

Usea meistä voinee samaistua siihen, miten työpaikkaa olisi mielenkiintoista vaihtaa, on tullut hyvä tarjous ja mielenkiintoisia uusia haasteita, mutta samaan aikaan se tarkoittaisi monelle kesäloman lyhenemistä tai katoamista kokonaisuudessaan.

Saatat myös olla tilanteessa, jossa olet juuri saattanut koulusi loppuun ja pitäisi löytää se ensimmäinen vakituinen työpaikka.

Valitettavan usein moni yritys jättää käyttämättä sen meille työntekijöitä palkkaaville annetun mahdollisuuden, eli palkallisen kesäloman riippumatta aloitusajankohdasta. Työantaja voi halutessaan antaa sitä palkallista lomaa juuri niin paljon kuin haluaa, se ei vain tällöin ole vuosilomaa, mutta muuten enemmän kuin OK 😊

Meille Digikuussa monelle on uran aikana tullut vastaan tilanne, jossa rekrytointia tekevä taho vetelee rekryttävää niin sanotusti kölin alta ja toteaa ”kyllä me muuten voitaisiin, mutta laki ei mahdollista”. Liian moni käyttää lakia selityksenä sille, miksi kesälomaa ei voi uudelle työntekijälle antaa.

Me ollaan tässä Digikuussa valittu tietoisesti erilainen tie ja toivommekin, että esimerkin avulla saamme myös muut tulemaan mukaan samalle polulle. Meillä jokainen työntekijä on lomansa ansainnut, riippumatta siitä, milloin työt aloitetaan. Meille tärkeintä maailmassa on se, että meillä Digikuulaisilla on kaikki hyvin. Digikuu kyllä joustaa ja tulee vastaan, jos elämä ei sitä joka hetki tee.

Firmaa perustettaessa päätettiin, että mikäli tämän takana ei pystytä arjessa elämään ja näyttämään sitä päivittäin Digikuulaisille, ei meillä ole mitään asiaa lähteä firmaa perustamaan.

Meille meidän työntekijät on kaikki kaikessa ja tulevat aina ensimmäisenä, sen jälkeen sitten meidän mahtavat asiakkaat, kumppanit ja muut meidän matkassa kulkevat. 😊

Näin ollen tänäkin kesänä jokainen Digikuulainen lomailee minimissään 3 viikkoa yhtäjaksoisesti juhannuksen ja elokuun puolenvälin välissä. Kukaan ei ole poikkeus, ei myöskään kukaan meistä perustajista. Jokainen on ”velvoitettu” ottamaan irti näistä aateekoo vermeistä ja käyttämään aikaansa muiden asioiden parissa.

Vietiin asia myös niin pitkälle, että sanktioitiin firman vermeissä lomalla roikkuminen. Ainoastaan Digikuun yhteinen chatti, jossa jutellaan pääasiassa muusta kuin työstä on sallittu. Se kun on kiva myös nähdä iloisten ihmisten lomakuvia ja kuulla niitä arjen kuulumisia sen työelämän ulkopuolelta.

Muistakaa myös, että maailmaa ei tarvitse saada valmiiksi ennen lomia, se on siellä myös odottamassa lomien jälkeen.

Nauttikaa kesästä, nauttikaa lomasta ja tehkää välillä muutakin kuin töitä. Niin mekin tehdään!

Koko Digikuun poppoon puolesta ihan mahtavaa kesää, elokuussa kuullaan ja isosti! 😜

Pilvikamu Ville Kankare