Skip to main content

70 intranettiä ilman referenssejä tai CV:itä

 

Nonni, tulipas sitten hieman raflaava tai provosoiva otsikko.

Provosta tai raflaavuudesta huolimatta toi lukema on totta.

Kirotusta kulkutaudista, Microsoft 365-palveluiden ja eritoten SharePoint Onlinen kehityksestä johtuen SharePointin päälle rakennettujen viestinnällisten intranettien kysyntä on viimeisen reilun parin vuoden aikana niin sanotusti räjähtänyt käsiin.

Miksikös näin?

Tähän löytyy muutamakin aika looginen selitys, tässä Nuoremman MyyntiHarjoittelijan eli allekirjoittaneen oma TOP 5 -lista.

 

 

 

Mahdollisia syitä:

 

1. Palvelu tulee suoraan 365-tuoteperheen sisältä. Mitään kolmannen osapuolen ränkylöitä tai virityksiä ei tarvita.

2. Niin sanotusti staattista tietoa, jota loppukäyttäjä ei joka päivä tarvitse, ei haluta viestiä tai esittää suoraan Teamsissa. Tästä mainiona esimerkkinä lomiin liittyvät käytänteet, sisäiset työohjeet, omat tuotteet, työterveyteen liittyvät asiat, työsuhde-edut ja niin edelleen. Lista on pitkä.

3. Asiakkaat haluavat itselleen introja, joita on kevyt ja helppo ottaa käyttöön ja ennen kaikkea ylläpitää. Toimittajariippuvuutta ei haluta eikä myöskään SharePointin päälle rakennettua ylläpitoa vaativaa custom-koodia. Digikuun tekemät intrat ovat juuri noita ensimmäisen lauseen mukaisia toteutuksia.

4. Microsoftin tuotekehityksen vauhti. SharePoint itsessään sekä siihen tiiviisti liittyvät muut Microsoft 365-tuoteperheen palveluiden kehitys on ollut huimaavaa viimeisten vuosien aikana eikä vauhti näytä hiipuvan – päinvastoin.

5. Teamsin ja SharePointin sujuva yhteispeli nyt ja jatkossa. Palvelut toimivat jo nyt erittäin mainiosti yhteen ja SharePointhan muun muassa tuottaa jo tiedostopalvelut taustalla Teamsin tiedostoalueille. Jatkossa tämäkin vauhti tulee vaan kiihtymään muun muassa Microsoft Viva-tuoteperheen ja eritoten Viva Connectionsin myötä. Microsoft Vivan avulla saat muun muassa intranettinne yhdeksi nappulaksi Teamsinne tehtäväpalkkiin, jota kautta käyttäjät voivat kävellä suoraan intraan ilman kummempia kommervenkkejä. Tätäkään kehitystä ei kannata jättää tälle tasolle, koska Vivan avulla voit nyt ja jatkossa tarjota työntekijöille pääsyn personoituun digitaaliseen työympäristöön, jossa sisäisen viestinnän materiaalit, kuten ohjeistukset, toimintapolitiikat ja edut, ovat helposti työntekijöiden saatavilla päätelaiteriippumattomasti.

Siinä siis eriteltynä muuta syy, miksi kysyntä on kasvanut huomattavasti.

 

 

Mut palataanpas sitten tuohon itse otsikkoon.

 

Tuon verran eli reilut 70 kappaletta Digikuu on historiansa aikana toteuttanut, on toteuttamassa tai tulee toteuttamaan jo tehtyjen tilausten perusteella SharePoint Onlineen nojaavia introja asiakkaillemme toteuttanut. Siinä on meidän SharePoint-Seppien Ari Mäkiön ja Henri Virtasen vasarat ja alasimet käyneet kohtuullisen lämpöisinä. Lämmin kiitos luottamuksesta kaikille asiakkaillemme!

Uskokaa tai älkää (tarina on tosi ja kertoja elää), tämä on onnistunut ilman ainuttakaan referenssiä tai yhdenkään ansioluettelon toimittamista.

Me kun ollaan Digikuulla yhteen asiaan eli Microsoft 365:een keskittynyt asiantuntijatalo, joka tekee vain ja ainoastaan tätä humppaa niin tämä on peitonnut asiakkaiden silmissä nuo perinteiset refet ja ansioluettelot. Lisäksi asiakkailta kuulemani mukaan meiltä on kuulemma kohtuullisen kliffaa ostaa, kun me myydään aina lopputulosta (ei päivä- tai tuntihintaa) ja aina 100 % Tyytyväisyystakuulla. Ja onhan ne asiakkaat myös kertoneet senkin, että meidän kanssa on kuulemma aika mukavaa tehdä hommia. 😉

Jos haluat muuten tutustua tarkemmin siihen, että mikäs meidän filosofia tämän referenssittömyyden taustalla on niin käypäs lukemassa ystäväni Antti Aholan taannoisia ajatuksia aiheesta täältä: https://digikuu.fi/asiakkaamme/

 

Ja ai niin, voihan sillä SharePointilla tehdä muutakin eli tiedostojen järkevää & tietoturvallista käsittelyä ja hallintaa, dokumenttien arkistointia ja niin edelleen. Tämä otus on hyvinkin monipuolinen nisäkäs Microsoft 365-tuoteperheen sisällä.

Näitä saa myös nyt ja jatkossa meiltä lisää, eivät ole vielä päässeet hyllystä loppumaan 😊

Erinomaista ja toivottavasti aurinkoista kesää kaikille!

 

– PilviHeppu Tommi Maijanen