Skip to main content
Yleinen

Millainen on Teamsin paranneltu kokouskokemus?

Kirjoittanut 6.8.202024 lokakuun, 2022Ei kommentteja2 min lukuaika

Nyt jos on jokin sovellus mitä Microsoft päivittää isolla kädellä, niin se on Teams. Teams on saamassa paremman kokouskokemuksen ja samalla kokoukset voidaan irrottaa omaan ikkunaansa. Lisäksi kokousikkuna saa tuen jopa 49 samanaikaiselle kameralle. Tämän ansiosta isommatkin ryhmät pääsevät hyödyntämään videokameroita paremmin verrattuna aikaisemman maksimissaan yhdeksän samanaikaisen kameran tuelle.

Together Mode eli ”yhdessä”-tila on virtuaalinen huone, jossa kokouksen osallistujat asetetaan virtuaaliseen huoneeseen. Tämän ominaisuuden ansiosta saadaan kokouksen osallistujille tunne, että he olisivat fyysisesti läsnä samassa tilassa, vaikka tilanne onkin toinen.

Dynaaminen näkymä on kolmas uusista näkymistä. Se on ehdottomasti oma suosikkini näistä, sillä sen avulla voidaan päättää, kuinka suurena jaettu sisältö näkyy ja monta videokameraa halutaan ruudulle tulevan näkyviin.

Tämän lisäksi kokouksista tuttu ominaisuusvalikko siirtyy pois keskeltä alareunaa ja hyppää kokousikkunan yläreunaan kiinteäksi palkiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi ruudunjaot, käden nostaminen ja tekstipohjainen viestintä tapahtuu jatkossa sieltä.

Muita uudistuksia ovat mm. videokameroiden filtterit, jotka auttavat esimerkiksi taustan valotuksen kanssa. Lisäksi livenä tapahtuvat reaktiot eli peukutukset ja sydämet näkyvät suoraan niiden antajan videokamerassa animoituna.

 

Pilvipoika Tommi Eloharju