Skip to main content
Yleinen

Onnellinen tilikausi

Kirjoittanut 2.10.202024 lokakuun, 2022One Comment3 min lukuaika

Keski-ikäistyessä ajankulku tuntuu kovin kiihtyvän. Vuodet tuntuvat menevän samaa vauhtia kuin kuukaudet lapsena. Digikuun toinen tilikausi pyörähti juuri maaliin. Eka tilikausi oli pidennetty, jotta saatiin ajastettua kauden vaihto konsultointihommaan sopivaksi. Tämä TK II oli normimittainen.

Eka tilikausi meni täysin yli odotusten ja niin toinenkin, vaikka tälläkään kertaa ei mitään ihmeempiä odotuksia ladattu. Kuten meidän Ville aiemmin totesi, ei me taideta oikein osata mennä ”niin kuin kuuluu aina tehdä -mallilla”.

TK II meni hyvin. Putiikin koko kasvoi nuppilukuna mitattuna melkein 100%. Liikevaihdon kasvu oli jossain 50% hujakoilla ja rahaa jäi kassaankin vielä ihan kivasti. Liikevoitto pieneni, mikä olikin tiedossa, kun kasvua lähdettiin hakemaan. Tarkat luvut löytyvät joulukuussa alan palveluissa, jos jotakuta kiinnostaa. Bisnodelta tuli mukavana yllätyksenä viesti, että saisimme ostaa sivuillemme hienon AAA-luottoluokituksen. Ei ajateltu ostaa. Ei ole yksikään asiakas tuommoisia kysellyt tai kaipaillut, enkä oikein tunnista, mitä arvoa sillä tiedolla asiakkaillemme saataisiin. Tilikauden aikana omistuspohja laajeni. Omistus on edelleen 100 % työntekijöillämme. Tulorahoituksella mennään.

Mulla on jotenkin sellainen yksinkertaisen ihmisen yksinkertainen asiakastyytyväisyysindikaattori: Kun vanhat ja olemassa olevat asiakkaat tilaa lisää, niin voinee olla onnellinen. Tätä onnellisuutta oli tarjolla rutkasti. Uusia asiakkaita tuli paljon. Pilviraketti-asiakkaiden määrä kasvoi tasaisesti. Digikuu goes happy!

Luvut ovat lukuja, eikä oikeastaan edes kovin kiinnostavia. Kaikista keskeisimpiä asioita tapahtui menneellä tilikaudella pehmeällä puolella. Me saatiin kyytiin ihan mahtavia tyyppejä ja mikä parasta näissä mahtavissa tyypeissä on, että ne kasvaa raketin lailla asiakkaiden ja kumppanien sydämiin. Voin kertoa, että mikään tässä härväämisessä ei ole siistimpää kuin saada asiakkaalta kehuja omien suorituksista. Se on melkein kyynelten paikka, vaikka en sitä miehenä tietenkään kenellekään näytä.

Mitään suurempia murheita ei kaudelle mahtunut. Mitä nyt yksi kirottu kulkutauti. Tästä toki mekin säikähdettiin perusteellisesti keväällä. Aika pian kuitenkin orastava maailmanloppu näyttäytyi meille enemmänkin tekemisen lisääntymisenä. Puhelimet soivat jonkin verran viikonloppuinakin, kun lockdown-hommat alkoi – tämmöistä ihmettä ei ekalla tilikaudella näkynyt.

Tässä kohtaa olisi ehkä ”edistyneempi” liikemies ottanut ilon irti vähän rajummin. Me jotenkin koettiin kuitenkin että nyt olisi hyvä tehdä jotain hyvää ja Villen ja Tommin erinomaisesta ideasta syntyi pilvi.help -sivusto todella nopeasti. Ei brändätty, eikä laitettu ohjauksia meidän sivuille. Sen verran kävijädataa seurattiin, että jos oltaisiin otettu 1€/kävijä, niin liikevaihto olisi nyt varmaan seuraavalla mitta-asteikolla. Nyt se miljoona ei mennyt vielä rikki, mutta tiedän että jokainen meistä on onnellinen siitä, että pystyttiin auttamaan, kun ihmisillä oli hätä.

Jos mennyt tilikausi pitäisi yhteen lyhyeen lauseeseen pakata, niin se menisi näin: Onnellinen tilikausi.

Tänään starttasi Digikuun TK III. Syksy näyttää hyvältä. Asiakkaat matkaa kohti Full Cloudia, uuden tyyppinen jatkuva oppiminen tuottavuustyökalujen ympärillä kasvaa kohisten ja tietoturvapuolella jatkuva kilpajuoksu örkkien kanssa vain jatkaa kiihtymistään. Sopii meille täydellisesti. Kuten varmaan arvaatte, niin tälläkään kertaa mitään professionaalista kalkyyliä tulevan tilikauden oppoista ja must win battleista ei ole, eikä tule. Lähdetään siitä, että kasvetaan ja tehdään se onnellisilla ihmisillä.

Tuottavuusloikkaaja Antti Ahola

One Comment