Skip to main content
Yleinen

Harrastusvälineiden hankkiminen ja yritysten nykyaikainen tapa ostaa it-palveluita.

Kirjoittanut 2.11.202028 huhtikuun, 2022Ei kommentteja2 min lukuaika

Aika moni meistä harrastaa työarkensa rinnalla erilaisia aktiviteetteja pääkoppansa tasapainossa pitämiseksi.

Osa meistä tykkää kuluttaa vapaa-aikaansa kitaransoiton parissa. Toiset taas harrastavat pyöräilyä. Kolmannet juoksemista.

Hienoja lajivalintoja kaikki.

Kaikkia esimerkkejä yhdistää kuluttamisen näkövinkkelistä mielestäni se, että kyseiset harrastajat ovat oppineet pyytämään tai jopa vaatimaan lajiinsa erikoistunutta palvelua tarvittavaa kalustoa ja niiden käyttöopastusta hakiessaan.

Yksikään intohimoisesti esimerkiksi pyöräilyä harrastava ihminen ei mene hankkimaan kalustoaan läheisestä hypermarketista.

Miksikö?

No siksi, että laji on hänelle henkilökohtaisesti tärkeä ja rakas ja siihen halutaan tämän vuoksi panostaa.

Tärkeämpää kuin se, että hän saa kaiken ostosreissultaan saman katon alta edullisella hinnalla ja vielä ne kuuluisat bonukset lompakkoonsa keräten, kuluttaja vaatii spesifistä ja parasta saatavilla olevaa osaamista omaan juttuunsa.

Hän tarvitsee ymmärrystä harrastuksessa käytettävistä välineistä ja niiden sopeuttamisesta omaan tekemiseen.

Elämyksiä ja onnistumisen tunteita omassa lajissaan.

Samat kuluttajat toimivat yritysten it-ostajina heidän hankkiessaan osaamista ja näkemyksiä oman organisaationsa käyttöön.

Yritysten it-ostamisessa ei myöskään enää välttämättä haeta sitä fiilistä, jossa kaikki pitää saada pakattua samoihin ostoskärryihin yhden kaupan ruuhkaisissa hyllyväliköissä pikajuoksuna ja halvimmalla mahdollisella hinnalla.

Yhä useampi palveluita hankkiva taho on valmis käyttämään aikaansa ja tarmoansa siihen, että sen parhaan töissä tarvittavan “juoksukengän” löytämiseksi etsitään ja käytetään kauppoja, jotka ovat erikoistuneet pelkästään kyseiseen harrastukseen. Erikoisliikkeitä, jotka ovat keskittyneet omaan kapeaan osaamissektoriinsa.

Toimijoita, jotka kuitenkin tekevät yhteistyötä muidenkin kauppojen kanssa, jotta lajissa tarvittavat ja siihen suunnitellut muutkin välineet löydetään, saadaan hankittua suunnitelmallisesti sekä otettua päivittäiseen yhteiskäyttöön opastetusti ja järkevästi.

Itse tervehdin tätä kehitystä suurella ilolla.

Pilviheppu Tommi Maijanen