Skip to main content
Yleinen

Ei auta, että yks osaa

Kirjoittanut 19.8.202120 lokakuun, 2022Ei kommentteja2 min lukuaika

 

Katselin eilen pojan jalkapallotreenejä vesisateessa ja mietin että minne ne omat vuodet vierii – koska tuosta jätkästä noin iso kasvoi. 

Mietin samalla että nuorenahan meihin iskostetaan yhdessä oppiminen – noita jalkapalloa harjoittelevia viis- ja kuusvuotiaita seuratessa runko on hyvin selkeä. 

Jos yksin jalkapalloa treenaat, opit nopeasti potkimaan palloa tarkastikin maaliin, mutta peleissä jäät alakynteen yksinäsi. 

Sama juttu, jos tämän havaittuasi haalit kasaan muita pelaamaan, huomaat nopeasti, että joko sinä et osaa syöttää tai toiset ei osaa pelata vielä senkään vertaa. Joka tapauksessa pieleen menee. 

Nämä viis-kuus-vuotiaat painavat hymy suussa menemään rankkasateessa, vähän välillä tukkaa pois silmiltä ja taas mennään. 

Valmentajat mukana näyttämässä ensin mitä tehdään, miten ei kannata tehdä ja toistetaan perässä katsoen kaverilta mallia. Välillä vähän törmätään, nauretaan ja ylös uudestaan yrittämään. 

Se, että yksi osaa, ei riitä. Kaikkien pitää osata alkuun edes vähän, jotta pallo liikkuu kohti sitä oikeaa maalia. 

PS. Vielä ei ole syksy kuulemma. Kuulin luotettavasta lähteestä* vielä olevan kesä huutomerkillä.  

*Veeti 5v 

– Pilvivisu Ari Mäkiö

Varmistakaa myös teidän firmassa, että pallo liikkuu yhteisvoimin kohti maalia! Meidän koulutuksiin voitte ottaa vaikka koko henkilöstön mukaan samaan hintaan (129€ + alv /koulutus)! Klikkaa tästä ja tsekkaa syksyn 15 koulutustamme niin tuottavuus- kuin teknisistä aiheista!