Skip to main content
Yleinen

Täydellisen vohvelin metsästys – kannattaako täydellisyyttä tavoitella?

Kirjoittanut 2.3.20218 helmikuun, 2023Ei kommentteja2 min lukuaika

Täydellisen vohvelin metsästys – kannattaako täydellisyyttä tavoitella?

Meitä on moneen lähtöön, toinen nauttii vohvelinsa kermavaahdon ja tuoreen mansikkahillon kanssa, toinen pyytää Nutellaa siihen tuplana ja kolmas jättää koko vohvelin välistä, kun naapuri kertoi, että se lihottaa.

Vohveli ei kuitenkaan ole pelkästään herkullinen syötävä, vaan jo 365:n alkuajoista on office.com sovellusvalikkoa kutsuttu vohveliksi.

Kuten oikeassa vohveleissa myös 365:ssä on monia erilaisia tarpeita ja makuja, ihan jo yrityksenkin sisällä, puhumattakaan eroista yritysten välillä. Se kannattaisi muistaa aina, kun ollaan kovaa vauhtia menossa kohti uusia työvälineitä ja ennen kaikkea uutta tapaa työskennellä.

Liian usein pyritään palvelut rajaaman pienen joukon mieltymysten mukaiseksi, jolloin helposti ollaan tilanteessa, että 365:n investoinnin hyötyjen ulosmittaaminen ei onnistu. Pyritään liiaksi kontrolloimaan kaikkea ja kuvitellaan, että se oma näkemys on ainoa oikea. Lopputuloksena on herkullisen vohvelin sijasta palanut pannukakku.

Organisaatiot, jotka ovat tällä hetkellä parhaiten ulosmitanneet hyödyt 365-investoinnista ovat oivaltaneet sen, että yhden maun sijaan pitää pystyä tarjoamaan fiksuja vaihtoehtoja. Kun jokaisen yksityiskohdan kontrolloinnin sijasta keskitytään turvaamaan ja määrittelemään se kupla, mutta annetaan innovaatioiden kukkia sen sisällä, löydetään juuri niitä omia reseptejä, jotka ovat omiaan tehostamaan 365:n käyttöä.

Organisaation muutoksen ja fiksun tekemisen kannalta on hyvä laittaa seuraavat asiat heti aluksi kuntoon:

  1. Ei ole olemassa yhtä makua, joka sopisi jokaiselle. Ei ole sellaista, minkä voi vaan aina kopioida ja ottaa kaikkialla käyttöön, eroja löytyy ihan jo organisaation sisällä ja se on hyvä muistaa kaikissa muutoksissa.

  2. Täydellisen kontrollin metsästys ei ole nykyaikaa. Tehdään fiksuja juttuja, suojataan järkeviä asioita ja annetaan uusien ajatusten kasvaa ja kehittyä, ei tapeta niitä heti alkuunsa rajoittamalla liikaa.

  3. Tuetaan ja opetetaan, tehdään hommaa yhdessä. Kokeillaan rohkeasti niitä uusia juttuja sen sijaan, että pyritään aina tekemään asiat kuten ennenkin. Kokeilemalla voi yllättyä positiivisesti.

Täydellisyyden tavoitteluun ei ole tarvetta.  Hyödyt saadaan jo paljon ennen täydellisyyttä, varsinkin kun yhden täydellisyys voi olla toisen kaaos. Herkullisin vohveli syntyy, kun se on tehty yhdessä 😊

Pilvikamu Ville Kankare