Skip to main content
Yleinen

Sharing Is Caring

Kirjoittanut 11.2.202121 lokakuun, 2022Ei kommentteja2 min lukuaika

Tämä sanonta on mielestäni aika halju ja laimee. 😉

Siinä on kuitenkin tietty kulma ja vivahde, miksi haluan käyttää sitä tämän pläjäyksen ”kattoteemana”.

Se kulma on uudet jatkuvan oppimisen ja kehittymisen tavat.

Kuten kaikki lukijat ovatkin jo mahdollisesti havainneet, niin 365-ekosysteemi on varsinainen Pandoran Lipas, johon sataa jatkuvalla syötöllä uusia ominaisuuksia eli mahdollisuuksia toimia tuottavammin ja tietoturvallisemmin.

Pelkät ominaisuudet eivät kuitenkaan tee kenestäkään yhtään sen onnellisempaa tai tuottavampaa yksilöä. Ne pitää saada mallinnettua, ymmärrettyä, suunniteltua ja jalkautettua itse kunkin omaan tapaan viestiä ja pyörittää arkea.

Perinteisesti aiemmassa elämässä oli muodikasta ja tavanomaista hankkia koulutusta luokkahuonetyyppisesti, jossa koko organisaatio istutettiin auditorion penkkeihin päiväksi ja oksennettiin suut ja silmät täyteen tekniikkaa ja ominaisuuksia.

Ne ajat näyttäisivät olevan pikkuhiljaa kuitenkin taakse jäänyttä elämää.

Mun kokemuksen mukaan asiakkaat haluavat oppia asioita nykyään pienemmissä ja selkeissä kokonaisuuksissa. Tehokkaasti.

Miten tuo otsikko sitten mahtaa tähän jorinaan liittyä?

Siten, että nykyään markkinassa tuntuu olevan tilausta siihen, että asioita voidaan ja halutaan opetella virtuaalisesti ja isommissa porukoissa. Nopeasti, ketterästi ja tehokkaasti.

Tästä yhtenä mainiona esimerkkinä toimii mielestäni one to many-tyyppiset koulutukset, joissa useampien organisaatioiden edustajat kokoontuvat saman ”pöydän” ääreen kuulolle imemään oppia uusista työtavoista ja mahdollisuuksista.

Tämän tyyppiselle tekemiselle näyttäisi olevan jatkossa entistä enemmän kysyntää ja mä pidän tätä erinomaisena suuntauksena.

Ja ai niin 😉

Meillä starttaa 23.2. uusi One to Many-koulutusten 6 kerran kesään saakka kestävä jakso. Tervetuloa mukaan oppimaan uutta yhdessä!

Pilviheppu Tommi Maijanen