Maanantaina keskusteltiin Villen kanssa KuuCastin toisessa jaksossa siitä, miten monet lähestyvät pilveä. Usein se lähestymien on mielestäni väärä. Mielestäni oikea työtapojen muutos lähtee siitä, että tarvitaan apua johonkin haasteeseen. Ei siitä, että halutaan ottaa joku työkalu käyttöön pilvestä, koska joku toinen niin sanoo. Tässä kohtaa mennään jo metsään ja pahasti.
Pilvi tarjoaa meille monia mahdollisuuksia tehdä asioita nopeammin, fiksummin ja joustavammin, mutta se vaatii tiettyjä toimenpiteitä itseltä ja muilta.
Ensimmäisenä lähtisin miettimään tarvetta. Jos tarvetta ei ole, niin palataan takaisin tekemään töitä. Otetaan yksi esimerkki. Haasteenani on se, että saisin muistiinpanot fiksummin tehtyä, kuin tämän mapin kanssa täällä himassa. Täältä mä otan valokuvia puhelimella ihmisille, kun niitä tarvitsee jakaa tiimin kesken. Olisiko tähän fiksumpaa tapaa? Kyllä vain, mutta se tarkoittaa sitä, että täytyy uusi työkalu oppia ja ottaa se muutos avosylin vastaan. Työkalu tähän siihen on siis OneNote.
Toisena huomioisin sen, että vanhat toimintatavat eivät välttämättä taivu pilvipalveluissa. Pilvipalvelut tarjoavat mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä ja sitä myöten myös ajatella voitaisiinko tehdä näitä asioita fiksummin. Jos aina on tehty jollain tietyllä tavalla, ei se tarkoita sitä, että se olisi paras mahdollinen tapa tehdä se kyseinen asia.
Olisikos nyt sitten antaa jotain vinkkejä lähestymiseen? On. Pilvipalveluita tulee lähestyä avoimin mielin, valmiina oppimaan ja muutoshalulla. Omia sanoja lainaten tähän loppuun ” Muutos ei ole huono asia. Ilman muutosta päädytään aina samaan lopputulokseen.”
– Pilvipoika Tommi Eloharju
KuuCastin uusimman jakson voi kuunnella täältä!
Ja jos tarvitset jeesiä pilvipalveluiden kanssa, kiskaise hihasta niin me autetaan!