Skip to main content
Yleinen

Minä vihaan Teamsia!!!

Kirjoittanut 27.4.202120 lokakuun, 2022Ei kommentteja2 min lukuaika

Otsikkoa ei ole lainattu minun suustani tai mun puheenparresta, itse pidän siitä oikeinkin kovin. 😉

Mediassa on viimeisten kuukausien aikana pyörinyt kuitenkin paljon keskustelua ja kirjoituksia – osittain jopa ihan aiheesta – otsikon aiheesta, jotka keskittyvät aina kulloinkin jonkin tietyn teknologian tai yksittäisen sovelluksen aliarvioimiseen.

Aiheellista tästä keskustelusta tekee mielestäni se, että yli vuoden jatkuneet poikkeusolot ovat alkaneet aiheuttamaan uupumusta tiettyjen yksilöiden kohdalla.

Kyseisten soihdunkantajien eturintamassa ovat olleet muun muassa menestynyt koripallovalmentaja ja erään maineikkaan lakitoimiston osakas. Tällaisten ajattelijoiden mielestä Teams tai jokin muu ryhmätyön etänä mahdollistava sovellus kuulemma tappaa kaiken luovan työn, virtuaaliset aamukahvit aiheuttavat myötähäpeää ja niin edelleen.  Suoria sitaatteja lukemistani kirjoituksista.

Mutta…

Ei se syy löydy Teamsista. Se ei löydy Slackista. Se ei löydy Googlen palveluista. Se ei löydy yhdestäkään teknologiasta, jos käyttäjät kokevat asiat arjessaan näin.

Syy löytyy siitä, että asioita ei ole yritettykään mukauttaa vallitsevaan tilanteeseen, joka on kuitenkin meistä kaikille tismalleen sama.

Se, mitä ei ole yritetty miettiä tai mukauttaa, on kombinaatio organisaation sisäistä ja ulkoista viestintäprosessia, käytettäviä teknologioita, palveluiden roolitusta ja käyttäjien osaamista.

Mutta se, mitä ennen kaikkea ei ole yritetty mukauttaa tiivistyy kahteen sanaan: asenne ja esimerkki.

Asioita voi kyseenalaistaa vaikka ajasta iäisyyteen ja niistä saa aina hyviä keskustelunaiheita. Mutta jos omia ajatus- ja toimintatapojaan ei ole ikinä valmis tarkastelemaan tai kyseenalaistamaan niin mikään ei muutu.

Ikinä.

Yksikään teknologia ei ratkaise koskaan mitään. Se toimii ainoastaan asioita tukevassa roolissa.

Ihmiset, heidän asenteensa, omien ajattelumallien muovaaminen ja esimerkki ratkaisevat asiat.

Aina.

Pilviheppu Tommi Maijanen