Skip to main content
Yleinen

Breakout rooms kokemukset!

Kirjoittanut 16.12.20208 helmikuun, 2023Ei kommentteja3 min lukuaika

Breakout rooms kokemukset!

Ja sitten jatketaan Breakout roomsin ominaisuuksien kanssa! Näissä videoissa käymme läpi, miltä näyttävät erilaiset käyttökokemukset Teamsin pienryhmätilassa. Edellisen postauksen Teamsin Breakout roomsista löydät tästä!

Windows

MacOS

Android

iOS

 

Selain

 

Teamsin pienryhmätilat eli Breakout Rooms on täällä! Mitä siitä pitäisi tietää?

Pitkän odotuksen jälkeen meidän Teamsin käyttäjien iloksi tuli näin ennen joulua saataville pienryhmätilat eli Breakout rooms. Koronakurimuksen alettua tuo on ollut yksi eniten toivottu ominaisuus, varsinkin oppilaitoksissa. Toki siitä on paljon hyötyä myös meille koulutus- ja konsultointitaloille.

Pienryhmätilojen ajatus on se, että vaikkapa virtuaalisessa työpajassa (kokous) oleva joukko voi jakaantua pienempiin ryhmiin tekemään pienryhmätyöskentelyä ja tulla sieltä sitten työskentelyn päätyttyä takaisin varsinaiseen kokoukseen. Fasilitoinnin monipuolisessa maailmassa pienryhmätyöskentely on yksi niistä keinoista, joilla saadaan paljon työpajoissa aikaan ja ennen kaikkea luodaan tilaisuuksista osallistavia.Pienryhmätilojen ajatus on se, että vaikkapa virtuaalisessa työpajassa (kokous) oleva joukko voi jakaantua pienempiin ryhmiin tekemään pienryhmätyöskentelyä ja tulla sieltä sitten työskentelyn päätyttyä takaisin varsinaiseen kokoukseen. Fasilitoinnin monipuolisessa maailmassa pienryhmätyöskentely on yksi niistä keinoista, joilla saadaan paljon työpajoissa aikaan ja ennen kaikkea luodaan tilaisuuksista osallistavia.

Alkuvaiheessa Teamsin pienryhmätiloihin liittyy rajoituksia, eikä niitä pysty esimerkiksi kovinkaan hyvin etukäteen valmistelemaan. Tämä on kuitenkin ymmärrettävää, sillä tämä jos mikä on tuotu saataville kovassa aikataulupaineessa. Jatkossa tulemme näkemään entistä enemmän ominaisuuksia ja kyvykkyyksiä mitä tulee Teamsin hyödyntämiseen esimerkiksi virtuaalisissa työpajoissa.

Tärkein huomio pienryhmätiloista on se, että ne ovat luotavissa ja käskytettävissä vain sen henkilön toimesta, joka on kokouksen luonut, eli toiminut koollekutsujana. Tämä ominaisuus on hyvä pitää mielessä jo siinä vaiheessa, kun suunnittelet kutsuja työpajaan.

Aiemmat videot:

https://youtu.be/2IRahflQTaM Breakout Rooms – Mistä on kyse?
https://youtu.be/pwxQ6b7Q2TQ Breakout rooms – huoneiden hallinta ja perustoiminnot
 

KOOSTE: Miten jatkaa Breakout roomsin kanssa eteenpäin?

Jos herää kysyttävää Teamsin Breakout Roomsista tai mistä tahansa muusta aiheesta tai sen vierestä, meihin saa aina ottaa yhteyttä! Laita vaikka LinkedInissä viestiä tai sähköpostia info@digikuu.fi