Koulutukset

Teams uusien työntekijöiden perehdyttämiseen

Tämän koulutuksen jälkeen osaat rakentaa uusille työntekijöillesi lähtemättömän sisäänajon yrityksen käytäntöihin. Tämäkin koulutus toteutetaan tuttuun tapaan Digikuun 100 % tyytyväisyystakuulla.

Tiimi ja sen sisältö on hyvä olla valmiina jo ennen kuin uudet henkilöt aloittavat työssä.

 

Sisältöä voidaan tietenkin kierrättää myös myöhemmin tulevaisuudessa aloittavien ryhmien kanssa. Mikä onkaan parempaa, että myös hiljattain taloon tulleet voivat jeesata uunituoreita työntekijöitä. Tiimin rakenne ja roolitus kannattaa tehdä niin, että se tukee parhaimmalla tavalla perehtymistä.

Avainhenkilöt esittäytyvät uusille henkilöille. Kanavalle luodaan tätä varten Teams-kokoukset. Kaikki kokouksessa tapahtuvat keskustelut sekä tallenteet tulevat suoraan tiimin kanavalle. Ehkä tiimiin kannattaa kutsua aloittavien työntekijöiden lisäksi heidän esihenkilönsä.

Tiimin kanavalle voidaan luoda perehdytys- ja ohjeistusvideoita varten oma välilehti. Myös kaikki perehdytyksessä tuotetut Online kokousten tallenteet voidaan nostaa yhteen paikkaan.  Perehdytysvideot tallennetaan Microsoft Stream -sovellukseen.

Jokaiselle perehdytettävälle voidaan luoda tehtäviä, mitkä heidän pitää suorittaa tullakseen yrityksen täysvaltaiseksi jäseneksi. Nämä tehtävät luodaan Planner-suunnitelmaan. Samaan suunnitelmaan voidaan merkitä myös perehdyttäjien tehtäviä. Visuaalinen näkymä auttaa hahmottamaan perehdytystä.

Kaikki yrityksen käytäntöihin ja perehdytykseen liittyvät dokumentit sijoitetaan tiimin kanavalle ja tarvittaessa tehdään niihin käyttöoikeusmuutoksia. Näihin henkilö voi palata myös myöhemmin.

@-maininnoilla saadaan nopea kommunikaatiokanava uusien työntekijöiden ja perehdyttäjien välillä. Jos ryhmä on iso tai perehdyttäjiä on paljon, voidaan tunnisteilla helpottaa @-mainintoja. Pääasia, että kukaan ei jää haasteidensa kanssa yksin

Pohditaan mitä muita elementtejä uusille työntekijöille halutaan tarjota. Ehkä PowerBI:n kautta yrityksen lukuja. Ehkä osa tiedosta toimii parhaiten OneNoten muistikirjana.

Teams uusien työntekijöiden perehdyttämiseen (2h)

Kenelle?​​​​​​​

HR:lle

Henkilöille, jonka vastuulla on uusien ihmisten perehdyttäminen

Organisaatioille, jotka palkkaavat paljon uusia ihmisiä

Edelläkävijä Badasseille

 

Mitä?

Tiimin rakenne tukemaan perehdytystä

Online tapaamiset tiimin kanavalla

Perehdytysvideot omaan välilehteen

@-maininnoilla tukea kommunikointiin ja päivystys

Avainhenkilöt esittäytyvät

Jokaiselle ryhmälle oma kanava

Plannerilla perehdytyksen tehtävät

Osaan tiedostoihin rajoitettu pääsy

Tärkeiden tiedostojen nosto (Viesteihin, Kiinnityksiin ja omaksi välilehdeksi)

Tiedostoissa ja muistikirjassa kaikki mitä uuden tarvitsee tietää

Kanavan hallinta

Välilehtien mahdollisuudet

Miksi?

 

Koska mikään ei ole vittumaisempaa, kun tulla uuteen työpaikkaan, pyöritellä eka viikko peukaloita ja saada esihenkilöltä miljoona mailia missä ohjeistetaan talontavat. Ja koska ensivaikutelman voi tehdä vain kerran.

Uusien ihmisten rekrytointi on aikaa vievää ja kallista. Homma ei lopu siihen, kun työsopimus on allekirjoitettu. On tärkeää, että uudelle ihmiselle tulee hyvä fiilis yrityksestä ja että hän oppii nopeasti talon tavoille. Toiset samaan aikaan aloittavat henkilöt ovat usein uudelle työntekijälle kullan arvoisia, ovathan he samassa tilanteessa.

Uusien työntekijöiden on hyvä tavata kaikki tärkeät ihmiset. Nämä ihmiset tai edes kaikki samaan aikaan aloittavat henkilöt eivät välttämättä ole samassa toimistossa. Onlinetapaamiset tiimin kanavalla ajaa loistavasti nämä esittelyt.

Uusille henkilöille tulee jatkuvasti kysymyksiä, joihin tarvitaan vastauksia. Perehdyttäjät, esihenkilöt sekä toiset aloittavat voivat jeesata tiimin kanavalla. Myös ennakkoon tallennut ohjevideot sekä muut dokumentit auttavat tiedonjanoisia.

Perehdytys Teamsillä antaa yrityksestäsi ja sen toimintatavoista modernin kuvan. Älä anna tämän tunteen häipyä vaan osoita myös modernisuutesi laajalla Teamsin hyödyntämisellä.​​​​​​​

Uusien henkilöiden rekrytointi vie myös perehdyttäjiltä aikaa. Yhteinen tiimi mahdollistaa perehdyttämisen kustannustehokkaasti. Perehdyttäjien tietopankki kasvaa joka ryhmän kohdalla. Tallentakaa kaikki tämä tieto tiimiin. Perehdystysprosessista tulee koko ajan parempi ja uusien perehdyttäjien on helppo tulla mukaan, kun rakenteet ovat valmiina.