Koulutukset

Teams intranettinä

Tämän koulutuksen jälkeen osaat rakentaa Teamsistä intran, joka lopettaa sen nurinan, ettei koskaan mistään tiedoteta tai jos tiedotetaankin niin materiaalia ei löydy mistään ja jos löytyykin, niin se on jossain nettiselaimessa Tämäkin koulutus toteutetaan tuttuun tapaan Digikuun 100% tyytyväisyystakuulla.

Intranet on tarkoitettu kaikille.

 

Sen takia on luontevaa, että tiimiksi valitaan optio Koko organisaatio. Tähän tarvitaan IT:n apua. Vain järjestelmänvalvojat voivat luoda tämän.

Osa kommunikaatiosta halutaan vuorovaikutteiseksi, osa yksisuuntaiseksi.  Malleja on monia, opetellaan ne kaikki. Kanavia ja keskusteluita voidaan luokitella niin, että halutut viestit eivät huku massaan.

Kaiken kommunikaation ei tarvitse olla viestejä.

 

Ilmoituksilla saadaan näyttävyyttä ja ilmeikkyyttä haluttuun informaatioon. Lisätään näyttöleikkeitä ja muita viestintää tehostavia elementtejä. Tärkeintä on, että viesti menee perille.

Intrassa voi olla tarpeen rajoittaa tiedostojen käyttöoikeuksia. Emmehän me halua yrityksen tärkeiden dokumenttien kanssa pelleilyä.​​​​​​​

Tieto voi olla monessa muodossa. Videot ovat usein erittäin tehokas tapa jakaa tietoa. Tätä varten tiimissä voi olla omat osionsa.

Mitäpä jos Intran kautta järjestettäisiin yhteisiä tapahtumia. Ehkä toimitusjohtajan kyselytunti? Ehkä strategian esittely.
​​​​​​​Ja tallenteet tottakai talteen, Intraan.

Teams intranettinä (2h)

Kenelle?​​​​​​​

 

Viestinnälle

HR:lle

Organisaatioille, joille perinteinen Intranet koetaan liian raskaaksi

Organisaation Intrasta vastaavalle henkilölle, jonka mielestä Digikuun koulutus Intranet kolmessa tunnissa on liikaa.

Organisaatiolle, jotka haluavat keskittää viestintää Teamsiin

Mitä?

 

Automaattisesti koko organisaatio tiimiin

Ilmoitusten tekeminen

Kanavan hallinta

@-mainintojen tehokas käyttö

Kriisiviestintä

Jokainen tuunaa ilmoituksensa parhaaksi katsomalla tavalla

Tiedostot järjestykseen

Tärkeät tiedostot luku-tilaan

Videot osaksi intra-viestintää

Miksi?

 

Koska joka vuosi organisaation tyytyväisyyskyselyissä pyyhkeitä tulee siitä, että tieto ei kulje. Tuodaan siis tieto sinne missä ihmiset muutenkin viettävät paljon aikaa, Teamsissä.

Toimii myös tietysti toistepäin; kun yritys viestii lähtökohtaisesti Teamsissä, rohkaisee se ihmisiä käyttämään Teamsiä myös tiimikäytössä.

Joillekin organisaation henkilöille selainmuotoinen Intranet voi olla vaikeasti tavoitettavissa. Teamsin mobiiliappilla tieto tavoittaa kaikki.

Teams mahdollistaa hyvin sekä dynaamisen viestinnän että staattiset dokumentit. Materiaali voi olla myös yhtä hyvin vaikka videomuodosssa.​​​​​​​

Kriisiviestintä ei lähtökohtaisesti ole organisaation mielipuuhaa, mutta aika ajoin siihen joudutaan. Ja sitä varten kannattaa olla mietittynä #prosessit kuntoon. Kriisiviestintä Teamsissä tavoittaa kaikki. Keskustelu pysyy helpommin seurattavissa kuin sähköpostilla. Luonteva paikka Teamsissä on Intranet ja mahdollisesti siellä oma kanava. Kaikille kerrotaan, että tällä kanavalla viestitään siinä vaiheessa, kun shit hits the fan. Kaikkia ohjeistetaan säätämään tämän kanavan asetukset niin, ettei yksikään viesti mene ohi. Kaikille kriisiviestijöille vinkki. Älkää toimiko niin kuin Ilkka Kanerva aikoinaan.