Koulutukset

Muistiinpanot kerralla kuntoon

Tämän koulutuksen jälkeen sinulla on hyvä kyvykkyys järjestää kaikki muistiinpanosi niin, että asioiden mieleen palauttelu ei kuormita päätä. Tämäkin koulutus toteutetaan tuttuun tapaan Digikuun 100% tyytyväisyystakuulla.

Aloitetaan sillä, että muistikirja kannattaa tallentaa pilveen, aina. Siellä sitä ei uhkaa läppärin hajoaminen tai vaihto. Sen voi avata kännykän OneNote appilla ja sen voi tarvittaessa jakaa muiden kanssa.

Jatketaan sillä, että OneNotessa kaikkien muistiinpanojen ei ole pakko olla yhdessä muistikirjassa. Sinulla voi olla syitä hajauttaa tietoa ja se on kaikkien taiteen sääntöjen mukaan hyväksytty juttu.

Suurikin määrä muistiinpanoja solahtaa nätisti kuin rakenne tukee löydettävyyttä. Haluat sitten jaotella asiakkaiden, toimintojen, kuukausien, vuosien tai vaikka horoskooppiin mukaan, valinta on sinun. Tämä on sinun muistikirjasi. Ja se on tarkoitus palvella SINUA.

Jotkut meistä on listaihmisiä ja heille OneNote on kuin nenä päähään. Toisilla meistä on niin paljon muistettavaa, että tarkistuslistat ovat välttämättömiä. Itse kuuluun vuosittain satoine koulutuksine tähän ryhmään.

Usein muistiinpanoja kirjoitetaan palavereissa. Ja palaverit ovat merkattu Outlookin kalenteriin. OneNote kopioi kokoustiedot muistiinpanojesi pohjaksi parilla klikkauksella. Näin voit nautiskella myöhemmin tarkoista tiedoista mistä tahansa kokouksista.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, sanotaan. OneNotella nappaat näyttöleikkeen näppärästi tai upotat vaikka verkkovideon muistiinpanoihisi.

OneNotessa voi ottaa kynän kauniiseen käteen ja aloittaa piirtäminen. Tähän ehkä suosittelen ihan kynää ja kosketusnäyttöä enkä hiiren kynätoimintoa.

OneNoten muistikirja voidaan jakaa. Hyvä pitää mielessä, että jako tapahtuu muistikirjan tasolla, ei siis sivu- tai osatasolla. Ja ehkä muistikirja kannattaa luoda suoraan Teamsiin johonkin tiimin kanavalle.

OneNote kännykkään saatava app on ehkä näytöltään pieni mutta se kulkee aina mukana. Ja se voi pelastaa päivän.

Kun kaikki tarvitsema tieto on nopeasti saataville, sinulla jää enemmän aikaa muihin, tärkeämpiin asioihin. Vaali päätäsi.

Muistiinpanot kerralla kuntoon (2h)

Kenelle?​​​​​​​

 

Ihan jokaiselle

Kaikille niille, jotka hilloavat tärkeitä asioita ainoastaan päähänsä

Kaikille teille, jotka ette löydä tietoja teidän hajanaisista muistilappusistanne

Kaikille niille, joiden muistiinpanoille paperin muistikirja ei vaan riitä

Niille, joita stressaa, kun ei muista asioita

Meille, jotka haluamme parantaa sidosryhmätyöskentelyä

Myyjille, jotka haluavat yllättää asiakkaat muistamalla tarkkaan edellisen tapaamisen asiat

Projektipäälliköille, jotka ovat täysin kypsiä siitä, että porukat ei tiedä mitä kokouksissa sovittiin

Työpareille, jotka haluavat olla tietoisia toisten sopimista asioista

Mitä?

 

 • Ajatus siitä, että kaikki muistiinpanot kannattaa olla kirjoitettu ylös ja paikkaan mistä tavoitat ne nopeasti ja helposti
 • Muistikirjan luonti pilveen
 • Muistikirjan rakenne (Muistikirja, osaryhmä, osa, sivu, alisivu)
 • Ajatus sivujen nimeämisestä
 • Vapaus tuottaa sisältö sivulle niin kuin haluat
 • Tarkastuslistojen tekeminen
 • Kokouksen tiedot suoraan muistikirjan sivun pohjaksi
 • Näyttöleikkeen ottaminen
 • Sähköpostin kopioiminen muistiinpanoiksi
 • Tiedon hakeminen muistikirjasta
 • Verkkovideot upotettuna muistikirjan sivulle
 • Muistiinpanojen sanelu puheella
 • Muistiinpanot piirtäen
 • Muistikirjan jakaminen toiselle
 • Yhdessä työskentely
 • Muistikirja tiimin välilehtenä
 • Muistikirjan mobiiliapp taskussa

Miksi?

 

Koska muistettavan tiedon määrä kasvaa koko ajan ja oma pää säilytyspaikkana on siihen huono.

OneNote mahdollistaa selkeän rakenteen laajoillekin muistiinpanoille. Tiedon löydettävyyttä voidaan vielä parantaa tunnisteilla ja haulla.

Muistiinpanoille on tärkeää (niitä luettaessa ja kirjoitettaessa), että ne löytyvät aina kun niitä tarvitaan. Jos läppäri ei ole saataville, OneNoten mobiiliapp pelastaa.

Kaikki muistiinpanot ovat järkevä pitää yhdessä paikassa. Unohda tupakkiaskin kannet, post-it lappuset ja itselle lähetetyt sähköpostit.

Muistikirja ei saa tulla koskaan täyteen. Toki voi olla järkevää jakaa muistiinpanot useampiin muistikirjoihin, pääasia että kaikki muistiinpanot kulkevat mukana.

Tehokkaat muistiinpanot voivat olla muutakin kuin tekstiä.

OneNoten muistikirjan jaettavuus mahdollistaa tehokkaan yhteistyön toisen kanssa.