Koulutukset

Fiksua tietoturvaa -koulutus organisaation loppukäyttäjille

Koulutuksen ajankohta: 2.2.2023 klo. 9-11.00

Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille organisaation käyttäjille. Olitpa sitten mestari digitaalisten työvälineiden kanssa tai vasta digitaalista matkaasi aloitteleva saat tässä koulutuksessa konkreettisia, käytännönläheisiä vinkkejä siihen miten varmistat tietoturvan toteutumisen omassa työssäsi.

Tähän koulutukseen osallistuvat osaavat tunnistaa yleisimmät tietoturvauhat niin virtuaalisessa kuin fyysisessä maailmassa. Tämä koulutus toteutetaan tuttuun tapaan Digikuun 100% tyytyväisyystakuulla.

Tietoturvauhat ovat arkipäivää, ne kehittyvät ja muuttavat muotoaan. Kukaan meistä ei ole turvassa, eikä teknologia yksinään pysty meitä suojaamaan. Uhkia voidaan kuitenkin välttää ja todennäköisyyksiä pienentää ihan yleisellä maalaisjärjellä.

Tässä koulutuksessa oivallutetaan ja kerrotaan käytännön läheisesti miksi jokainen meistä on houkutteleva kohde ja millä tavalla meidän käyttäjien heikkouksia järjestelmien käytössä ja työtavoissa pyritään järjestelmällisesti etsimään rikollisten toimesta.

Tietoturvauhat eivät rajoitu pelkästään digitaaliseen maailmaan, niinpä käymme myös lävitse fyysisen maailman tietoturvaa ja annamme vinkkejä miten jokainen meistä voi sen omalta osaltaan arjessaan varmistaa.

Asioita ei käsitellä teknisesti, vaan koulutus on suunnattu loppukäyttäjille ja kertoo asiat selkeästi kansankielisenä.

Koulutuksemme sisältö päivitetään aina ajankohtaisilla aiheilla, eli joka kerta koulutuksessa käyttäjät saavat ymmärrystä myös siihen mikä meitä juuri tällä hetkellä uhkaa. Tietoturva on jatkuvaa kehittymistä ja sen takia oman organisaation kouluttamisesta kannattaa pitää huolta. Se mikä toimi viime kuussa, ei välttämättä olekaan enää paras tapa toimia tänään.

Fiksua tietoturvaa -koulutus organisaation loppukäyttäjille

Kenelle?​​​​​​​

 • Organisaation loppukäyttäjille, tietotyöläisille, sekä kentän väelle.
 • Kaikille organisaation jäsenille, jotka käyttävät tietotekniikkaa edes vähän työssään. Koulutuksessa saa myös paljon vinkkejä jotka toimivat työelämän ulkopuolella ja opettavat ihmisiä kokonaisvaltaiseen tietoturvaan, olipa sitten kyseessä työhön liittyvä asia tai ei.

Mitä?

 • Mistä koulutuksessa jutellaan? Koulutuksen sisältö rakennetaan aina ennen koulutusta ja siinä huomioidaan myös kyseisellä hetkellä pinnalla olevat uhkatrendit ja niiltä varautuminen.
  • Kuka meistä on kiinnostunut ja miksi? 
  • ”Kepposteluun” on yksinkertaisia keinoja ja monimutkaisia keinoja 
  • Keskeisimpiä ja yleisimpiä keinoja verkon yli 
  • Keskeisimpiä ja yleisimpiä keinoja fyysisesti 
  • Häpeä kasvaa hidastellessa 
  • Miten varaudutaan verkon uhkiin? 
  • Miten varaudutaan ns. fyysisiin tietoturvauhkiin
  • Jotain tapahtui mitä teen? 

   

Kaikki koulutuksessa käytettävät esimerkit ovat konkreettisia ja helposti ymmärrettäviä. Koulutuksesta on myös saatavilla organisaatiolle räätälöity versio hintaan 450 euroa (alv0), jolloin osallistujat ovat ainoastaan omasta organisaatiosta.

Hinta 290€/organisaatio

Toistaiseksi ilmoittaudu ottamalla yhteyttä:

myynti@digikuu.fi

Miksi tähän koulutukseen kannattaisi osallistua?

”Ei koske minua, en ole johtaja, ei minulla ole mitään tärkeää” on valitettavan yleinen ajatus tietoturvasta puhuttaessa. Tämä ei myöskään pidä paikkaansa, sillä rikollisille jokainen organisaation jäsen on potentiaalinen kohde, riippumatta työroolista.

Verkkorikollisuus ei ole kiinnostunut pelkästään titteleistä, vaan digitaalisista identiteeteistä eli tunnuksista. Jokainen tunnus on rikollisille arvokas, riippumatta siitä kenen se on.

Meillä jokaisella on töissä ja vapaa-ajalla käytössä digitaalinen identiteetti, hyvin monella meistä on niitä vielä useita. Moni yhteiskunnan palvelu ja luottamus rakentuu näiden identiteettien varaan. Eikö siis olisi tärkeää tietää miten ne pidetään suojassa?

Kun ymmärrys kasvaa ja näet esimerkkejä yleisimmistä kalasteluviesteistä, yrityksistä ja fyysisen tietoturvan rikkomuksista pystyt varautumaan niihin omassa arjessasi ja ennen kaikkea tunnistat tilanteet joissa jotakin on suurdella todennäköisyydellä pielessä.

Tietoturvamme heikoin lenkki on valitettavasti me ihmiset, kun meillä ymmärrys kasvaa, myös todennäköisyydet ja riskit pienenevät merkittävästi. Opetellaan siis yhdessä varmistamaan tietoturva omalta osaltamme.

Koulutus pähkinänkuoressa

 • Kesto 2h (taukoineen)!
 • Kattava tietopaketti tietoturvasta loppukäyttäjälle
 • Ymmärrä ja osaa tunnistaa tietoturvauhat
 • Käytännönläheisesti!
 • Sisältö on ajankohtainen ja päivitetään aina tämän hetkiseen tilanteeseen!
 • Vinkit niin digitaaliseen kuin fyysiseen maailmaan!
 • Tallenne koulutuksesta, mihin voit palata myöhemmin
 • 100% tyytyväisyystakuulla