Digikuun blogissa tänään:

DigiFestarit’21!

Kirjoittaja:

On aika palata hieman ajassa taaksepäin, noin syyskuun puoliväliin, jolloin järjestettiin DigiFestarit’21! Pääsylippuja oli jaossa äärimmäisen vähän ja turvatoimet olivat myös äärimmäiset, tästä syystä tapahtuma ei välttämättä ole kantautunut korviisi. Seuraavassa matkaraportissa on summattuna DigiFestarit’21.

toim.huom. Ihan kaikkea tässä matkaraportissa ei ole voitu kertoa, johtuen festivaalien äärimmäisen korkeasta salassapitovelvoitteesta. 

Festaripassi

Saimme hyvissä ajoin ohjeistukset, joissa kerrottiin festivaalien aika, mutta ei paikkaa. Vain tarkasti valitut kuljettajat saivat epämääräiset koordinaatit. Kutsussa oli mainittu tavarat mitä tarvitsee mukaan ja alustava festivaaliaikataulu. Etukäteen olimme myös saaneet vihiä kenttälounaasta ja puolijoukkueteltasta kaminavuoroin varustettuna.

Kun festivaalipäivän aamu koitti, lähdin Chilin matkaan kohti tuntematonta. Autossa hänellä oli mukana tämä mystinen paketti:

Paketista löytyi tarkemmat ajo-ohjeet, koronavirustesterit ja kahvilipukkeet. Päätimme pysähtyä puolivälissä matkaa ja tehdä myös testit, jotta festivaalipaikkamme olisivat taatut. Testiemme osoittautuessa negatiivisiksi avasimme seuraavat ohjeet:

Tarkat ohjeet DigiFestareille!

Tapasimme määränpäässämme Digikuun loput jäsenet lounaan merkeissä. Lounaan jälkeen jatkoimme kohti määränpäätä, josta oli kuulunut tässä vaiheessa jo paljon huhuja: Matkamme päämäärä sijaitsisi Himoksella, tarkemmin sanottuna huvilassa nimeltä Alppitähti!

Mutta mitä olisivat festivaalit ilman kilpailuja? Ensimmäisessä kilpailuissa oli useita eri väittämiä Digikuun poppoosta, jossa piti arvata Digikuun henkilö väittämän takana. Kilpailu pidettiin Kahoot -sovelluksessa, joka mahdollisti myös sen, että myös Digikuun jäsen Rommelson pääsi paikalle. Kilpailu oli lopulta äärimmäisen tiukka ja sen voitti Jasu!

Tapahtumassa Golimarilla oli myös mukanaan äärimmäisen kompakti ’matkatelevisio’ 8-bittisine peleineen.

kompakti ’matkatelevisio’ 8-bittisine peleineen ja pojat pelit kimpussa

DigiFest’21 illan todelliset päätähdet nähtiin illalla, kun artistiduo Mikko Herranen & Juhani Mac Flinck olivat esiintymässä!

Digikuun porukka ja yksityiskeikan aika!

Festareiden seuraavana päivä alkoi ”voiko ihanammin aamu enää alkaa” -aamukävelyllä ja aamupalalla. Pian näiden toimien jälkeen alkoikin valmistautuminen kotimatkalle. Toivottavasti DigiFestarit järjestetään vielä myös ensi vuonna!

Digikuun porukkaa ylhäältä päin
Näkymä Himoksen laskettelurinteelle


– PilviDude Lauri Lappalainen